Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

20. november 2016

Lidt af en bølle!

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , , — Henny Stewart @ 12:33

Bimse a.k.a. Punktum
Jeg må sige, at de hersens fedtfarver fra Tiger er af den slags, der ville have givet anledning til frustration, hvis man havde fået dem, da man var barn. Efter 4 tegninger er den gule farve ved at være forsvundet! Snyd! Bortset fra det, havde man slet ikke sådan nogle farver den gang. De virker på samme måde som en læbestift, dvs. man skal dreje dem ud af et hylster. De er også ca. lige så bløde, hvilket gør at de er udrøje, som beskrevet. Til gengæld er der godt med pigment i. Jeg har i de senere år oplevet billigt oliekridt, hvor der var alt for lidt pigment. Uanset hvor meget de stakkels unger lagde kræfterne i, blev deres produkter utroligt fesne.

Nå, men ovenstående maleri skal forestille Punktum, eller Bimse, som jeg kalder ham, når ingen hører det. Han er den yngste og samtidig den største af kattene. At han er blevet så stor og så tung er gået helt hen over hovedet på ham. Han tror stadig, han er sådan et lille fnug, der bare skøjter hen over verden. Han vejer nu 8 kg og har en kort, utroligt kraftig hale, som han er meget dygtig til at vælte ting med. Somme tider vågner man til et vældigt rabalder midt om natten, og så kan man godt være sikker på, at det er Punktum, der ikke har kunnet manøvrere sit korpus forbi en eller anden forhindring. Så sidder han typisk og fløjter, mens han kigger den anden vej. Helt klart skyldig! Andre gange vågner jeg og tror, det er det hersens KOL, som jeg i virkeligheden ikke havde, der har meldt sin ankomst igen. Så er det gerne fordi Punktum synes, han skal have en lur på min brystkasse. Så vågner man og kan kigge lige ind i de her øjne:
Ikke KOL men Bimse
Han er ellers en meget venlig kat og gode venner med det meste af resten af flokken. Ja, lige undtagen Olga. Hun er til gengæld ikke venner med nogen. Stoffer kan godt finde på at give ham et dask med poten en gang imellem. Typisk, når Punktum kommer møvende og bare i kraft af sin størrelse kræver, at man flytter sig. Punktum bærer ikke nag, han er stadig bevidst om, at han er nederst i hierarkiet.

Dagens ur er stadig en russer. Denne gang et Победа, som kaldes et “fattigmandsskeletur” p.gr. af illustrationen på skiven.
Fattigmandsskeletur

13 Comments »

 1. Du er så heldig med alle kattene! Bare det var mig.

  Hvor er du bare god med fedtfarverne. Du må købe en ny portion.

  Bimse/Punktum har lige præcis den slags øjne en sort kat skal have: grønne og intense grænsende til det stirrende. Otte kilo er ikke så lidt. Jeg forstår godt, du vågner, når han sover på din brystkasse.

  Comment by Stegemüller — 20. november 2016 @ 14:01

 2. @Hanne: Jeg tror nu ikke, jeg vil have flere af den her slags fedtfarver. De har absolut deres begrænsninger. Jeg har nogle ordentlige fedtfarver gemt et godt sted, hvis jeg bare kunne huske hvor …

  Comment by Henny Stewart — 20. november 2016 @ 14:57

 3. Typisk, at et russisk ur skal hedde ‘sejr’.
  Og det var selvfølgelig bare for at blære mig over, at der stadig er visse ord jeg husker helt tilbage fra min gymnasietid 🙂 – det er nemlig ikke mange, må jeg indrømme.
  Vores kat vejede ni kilo, og han var STOR!

  Comment by Ellen — 20. november 2016 @ 15:28

 4. @Ellen: Ja, ja, rent blær! 🙂 Jeg har desværre aldrig lært russisk, så jeg må tage til takke med Google translate! Ja, sådan nogle 8-9 kgs misser er ret store. Jeg griber mig somme tider i at tænke, at det er heldigt, de kan lide mig …

  Comment by Henny Stewart — 20. november 2016 @ 15:59

 5. Jeg er ikke katteelsker, men jeg bliver nu betaget af det liv, der udspiller sig i et kattehjem. Jeg tror jeg vil dø af skræk, hvis jeg vågnede op med en kat ovenpå mig og så med de intense øjne 🙂

  Comment by Lene — 20. november 2016 @ 15:49

 6. @Lene: Det kan nu også nemt hænde, at jeg bliver forskrækket og giver et vræl fra mig. Jeg er heller ikke begejstret for, at de sover i min seng, for jeg har en gang haft ringorm, og min læge mente den gang, at jeg var blevet smittet af min kat.

  Men det ville medføre en væren gemen mod dyrene i en grad, jeg ikke kan stå inde for at holde dem væk fra sengen. Og så er de da også som regel hyggelige …

  Comment by Henny Stewart — 20. november 2016 @ 16:01

 7. Det lyder rigtig rart med otte kilo venlig kat. Kan han slet ikke blive sur?

  Comment by Rasmine — 20. november 2016 @ 17:09

 8. @Rasmine: Jeg har ikke oplevet ham sur. Da han var ganske lille, kunne han finde på at bide, og det vil jeg absolut ikke have, så det fik vi ham vænnet af med.

  Vred bliver han ikke. Han er nok indadagerende. Han bliver meget sølle og har kun et lille bitte “miav”, når noget går ham imod. Han er nederst i hakkeordenen og har følgelig ikke ret til at hvæse eller på anden måde reagere med aggression.

  Comment by Henny Stewart — 20. november 2016 @ 17:23

 9. Åhhh hvor punktum lyder som en skøn kat, kan mærke det prikker i kattehjertet når jeg ser og læser om dine katte. 🙂

  Comment by Inge — 20. november 2016 @ 17:24

 10. @Inge: Du må da have din egen kat! De fås til næsten ingen penge på landets katteinternater. Der har vi selv fået to af vores. De har så tiltrukket de andre. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 20. november 2016 @ 17:28

 11. dejlig kat

  gosh han er tunger end Zorro som vejer 7,7.. men ikke føles så tung

  Comment by Anette — 20. november 2016 @ 21:20

 12. @Anette: Han er noget af et muskelbundt, og han bevæger sig faktisk ret let. Det er mere når man har ham parkeret hen over strubehovedet, at man føler hans tyngde.

  Comment by Henny Stewart — 20. november 2016 @ 21:22

 13. Hm lige der vil Zorro nok også føles tung

  Comment by Anette — 20. november 2016 @ 22:47

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment