Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

27. november 2016

Mens vi venter på Godot …

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , , , — Henny Stewart @ 14:17

Eller i hvert fald på de nye farver, jeg har bestilt på nettet, har Filiaerne måttet holde for igen. Der skal altså mange kræfter til, for overhovedet at få noget ned på papiret. Jeg synes ikke, de var helt så træagtige, da jeg var barn. Men det er jo også meget, meget længe siden.

Det blev til endnu en trold. Nu er trolde jo ikke altid søde, små pussenus, så det er ham her ikke. En overgang syntes jeg, han var kommet til at ligne Donald Trump, og det vil jeg bestemt ikke have, så jeg modvirkede den tendens, så godt som jeg nu kunne. Trolde behøver ikke være uhyggelige, bare fordi de ikke skal være pussenussede. Ham her er bekymret:
Worrywart
Om bekymringen går på, at han er ved at være tyndhåret, skal jeg ikke kunne sige, men jeg kan i hvert fald tydeligt se hans skaldede isse inde under det mangefarvede garn.

Dagens ur er et vintage Sekonda. USSR leverede Sekonda ure til Storbritannien i mange år. Om dette er et af dem skal jeg ikke kunne sige. Alle de russiske urfabrikker delte en del af de designs, de brugte. Jeg har også to ure af mærket Luch, bestemt ikke lavet for det europæiske marked, som ligner dette til forveksling. Dette har dog den specielle skive, der er børstet i to retninger, og det har jeg kun set på ure af mærket Sekonda. Det russiske ur-eventyr startede tilbage i 30’erne, da russerne lånte design og know-how fra det fransk urmærke, Lip. De udviklede også deres egne designs, og jeg mener bestemt, dette er et af dem. Af andre russiske urmærker kan nævnes følgende: Pobeda – Победа, Luch – Луч, Zim – Зим og Vostok – Восток. Og så altså Sekonda, som jeg aldrig har set som Секунда, men dermed være ikke sagt at det ikke findes.
271116

6 Comments »

 1. Dagens ur er virkelig pænt. Ved du hvad det kostede? Urskiven er helt speciel (kan selv jeg se), og det er det, der gør det rigtig pænt.

  Som altid: Skøn tegning.

  Comment by Stegemüller — 27. november 2016 @ 15:21

 2. @Hanne: Tak.

  Ja, uret har jeg faktisk købt i år, og det kostede lige knap 700 kr. Det er noget mere, end jeg normalt betaler for russiske vintageure, men jeg slog til, netop fordi dette ur er i så god en stand, som det er. Jeg købte det på eBay. Jeg trawler gennem eBay med jævne mellemrum, og jeg har sådan en mental “liste” af ure, jeg gerne ville have. Dette har stået på listen længe. De lavede også et med blå skive, som er endnu flottere, men det er meget sjældent, sådan et kommer til salg. Det blå blev kopieret og udgivet i en kvartsudgave, der var en lille smule større. Sådan et købte jeg, men jeg smadrede glasset, sidst jeg skulle skifte batteri. Så nu sidder det i sin lille æske og tikker af sted, helt uden glas. :'( 🙂

  Comment by Henny Stewart — 27. november 2016 @ 15:48

 3. Heller ikke som Секoнда? Det russiske Y er en u-lyd, mens o er o …
  Jeg husker Filia-farverne som temmelig træagtige, som du kalder det – svære at farvelægge med. Jeg kunne bedre lide farveblyanter, men de var ikke så gode til store flader.

  Comment by Ellen — 27. november 2016 @ 15:31

 4. @Ellen: Jeg har ikke set et Sekonda med russiske bogstaver. Jeg ved ikke, om de blev produceret udelukkende til det europæiske marked, eller om de solgte de samme ure på hjemmemarkedet også.

  Ja, de Filiaer er da noget af et benspænd. Det er lige før, jeg synes, det er synd at udsætte børn for dem. Og dog er det dem, man bruger i skoler og børnehaver, landet over. Eller det var det, da jeg kendte noget til det. Det mest positive, man kan sige om dem, er at de ikke sviner noget særligt, og at de er drøje. Men det er nu meget sjovt for mig, for jeg har været til vandfarver og akrylmaling det meste af mit voksenliv. Det der med farvekridtet er noget, der rækker langt bagud.

  Comment by Henny Stewart — 27. november 2016 @ 15:52

 5. Skøn, skøn trold! Er glad for at det ikke blev til Donald Trump-udgaven! Gys, altså!….

  Comment by www.skøreliv.dk — 27. november 2016 @ 17:26

 6. @SkøreLiv: Ja, lige præcis den onde trold er der nok billeder af på nettet.

  Comment by Henny Stewart — 27. november 2016 @ 17:28

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment