Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

1. december 2016

Den ene gang …

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 12:59

Ja, den ene gang, hvor jeg ikke var visibel midt formiddag, bliver der selvfølgelig leveret en pakke. Som så kan afhentes i Bilka (mon de dog ikke mener A-Z? Jeg kommer under ingen omstændigheder til at køre til Bilka, City Syd, for at hente den) i morgen, men det var åbenbart de vandfarver, der først skulle arrivere sidst i næste uge. Jeg kalder det her sidst i denne uge. Never mind. Det løser sig vel. I går ankom mine Caran D’Ache farvekridt så. Jeg forsøgte at anvende dem til det, jeg er optaget af lige nu, nemlig troldene, og det gik slet ikke. De duer ikke til små detaljer.

Der er Filia Oliekridt ubestridt bedst! Hvem skulle nu have troet det?

Her bringer jeg endnu en lille trold, jeg har haft klager over, idet nogen mener, at den ligner en eller anden. Deri er jeg aldeles uening. Den ligner overhovedet ingenting:
Grumpy Troll II

Dagens ur er et Luch, der ligner det, der fejrer jubilæet i traktorfabrikken i høj grad. Men der er selvfølgelig ikke noget reklametryk på det, det er guldfarvet og har en rød sekundviser. Og en fejl i skiven, ca. ved kl. 9. Men vi andre har også visse pletter hist og her efter en 30-40 år, så det accepterer jeg. Det kaldes patina, folkens. Med tryk på første stavelse. PAtina, ikke paTIna, uanset hvad du måtte have hørt i fjernsynet.
011216

8 Comments »

 1. Jeg troede også det hed PaTIna, indtil en af mine lærere kaldte det PAtina. Heldigvis havde jeg aldrig selv haft brug for at sige ordet.
  Jeg er ret sikker på, at din fine ældre herre/trold ligner en eller anden et eller andet sted i verden.

  Comment by Ellen — 1. december 2016 @ 15:49

 2. @Ellen: Med mange ting er det jo sådan, at man ikke ved det, til man har fået det lært.

  Jo, han ligner måske en, der ligefrem bor her på matriklen, det gjorde ham i går også. Men det giver ikke vedkommende hals- og håndsret over mine produkter.

  Comment by Henny Stewart — 1. december 2016 @ 17:10

 3. næ helt små detalier er ikke deres styrke… men man kan godt lave detalier (med megen øvelse…) jeg har set det men mestre det ikke.
  skal det være detalieret så skal du ofte have de hårde kridt eller farveblyanter.

  Comment by Anette — 1. december 2016 @ 19:36

 4. @Anette: Det kan være, jeg finder ud af at kombinere de forskellige slags farvekridt hen ad vejen. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 1. december 2016 @ 19:38

 5. kombinationerne bliver ofte flotte

  prøve evt. vand farvekridt og vand farveblyanter… det kan give fantastisk resultater når der efter man har tegnet puttes lidt vand på udvalgte steder…. evt tegne op igen når tørt for at få bedre detalier.

  Comment by Anette — 1. december 2016 @ 20:06

 6. @Anette: De farvekridt jeg har fået skulle netop være vandopløselige, så det er noget, jeg vil til at eksperimentere med. Jeg har prøvet alle de forskellige teknikker før, bl.a. i forbindelse med min uddannelse. Jeg er formningslærer!

  Der er bare gået mange år, hvor jeg ikke har lavet sådan noget, så det skal altsammen genopdages. Men det er OK. Indtil videre nyder jeg det.

  Comment by Henny Stewart — 2. december 2016 @ 0:00

 7. Tænk jeg har da aldrig hørt PaTIna men kun PAtina.

  Comment by Stegemüller — 3. december 2016 @ 11:50

 8. @Hanne: Jamen, det har jeg. Man kan sikkert relativt nemt finde frem til folks sociale baggrund ved at kortlægge deres aktive ordforråd i en vis alder. Patina var ikke noget, vi snakkede om hjemme hos os. Vi syntes nok, at patinerede ting var gammelt skrammel, og der er jo ingen grund til at have fremmedord for noget, man egentlig ser ned på.

  Heldigvis kan man jo skifte mening om mange ting gennem livet.

  Comment by Henny Stewart — 3. december 2016 @ 13:29

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment