Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

2. december 2016

Diskrimination? – NEJDAK!

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 11:11

Disclaimer: Der er ikke et seriøst ord i hele indlægget! Med stats- og bankgaranti!
Det skal vi ikke have noget af, diskrimination, altså. Mere specifikt, kønsdiskrimination inden for troldeverdenen. De trolde, jeg har malet hidtil, har vist været af hankøn. Derfor iler jeg med at bringe en hunkønstrold, måske efter kendt forbillede, måske ikke:
Dametrold I
“Jamen, hvad nu, hun er da ikke sådan en lille prop som de andre”, vil nogen måske indvende. Næh, men ligefrem tynd er hun da heller ikke? Nå, men ok, hendes dimensioner er måske meget henad, hvad mennesker kunne være, og det er måske lidt diskrimination, hvis hun skal have lov til at være af menneskehøjde, når de mandlige trolde ikke er.

Frem med farvekridt. Male, male, male …
Frem med farvekridt. Male, male, male koncentreret i flere timer. Skanne. Rette farver i billedprogram. Rette detaljer til. Snyde, snyde, snyde og, wupti, her kommer en med forkortede proportioner, men så vil jeg altså heller ikke høre mere vrøvl.

NB: Hvis nogen skulle komme for skade at tro, at der er tale om selvportrætter, vil jeg gerne gøre opmærksom på, at jeg ikke har nogen ternet t-shirt. Men måske ville jeg gerne have en? Narj, men hellere det, end en med tekst på. Det gider jeg godt nok ikke.

Nå, men til værket:
Tyk trold

Dagens ur er et billigt, kinesisk et. Ure, der ser ud på denne måde, er som regel efterligninger af Rolex submariner eller Deep Sea Dweller eller måske Gmt. Den slags efterligninger fås i alle prisklasser til glæde for alle os fattigrøve, der absolut ikke har råd til Rolex. Jeg tror for resten ikke, jeg ville købe et Rolex, om jeg så vandt en million i Lotto. De er simpelthen for dyre! Der er sikkert tale om udmærket kvalitet, men over en vis pris det være navnet, man betaler for, og det gider jeg ikke! Dagens Soki er ikke udpræget god kvalitet, men det fungerer da på 4.-5. år, og går rimeligt nøjagtigt. Det er et automatikur, og det har kostet mindre end 100 kr. Der, hvor man konstaterer, at kvaliteten ikke er helt i top, er fx at lynetteindsatsen, det er den blå og røde del af uret, ikke var klistret ordentligt fast, da jeg fik uret. Men lim er billigt, så det har jeg fixet. Det er også ret svært at stille uret mht. dato. Der bør være et hak, hvor man kan køre datoen hurtigt frem uden at skulle have viserne med hele vejen rundt. Det hak er der også, det er bare urimeligt svært at finde. Alt i alt gør det, at dette ur ikke er et, jeg går med særlig tit. Også fordi det er 40 mm i diameter, og da jeg har gået så meget med vintage ure, der typisk er 36-38 mm, føles 40 mm lidt for stort lige pludselig.

Ekstra info: Sådan en blå-rød lynetteindsats gør, at uret kaldes “Pepsi” i folkemunde. Jeg har derfor sat det på en Pepsi-farvet natorem.
021216
Apropos dagens pjattede indlæg, så har jeg set et slogan, jeg med glæde tager til mig. Det var noget i retning af: “Jeg ser ikke mig selv som en ældre dame, men som en antik teenager”. Sådan har jeg det, måske ikke hver dag, men en pænt stor del af tiden.

6 Comments »

 1. Men viserne er pæne! Dem kan jeg godt lide.
  Så du, at Stein Baggers Rolex gik for 500.000 kroner? Her er der vist to navne, der tilsammen giver effekten …
  Og trolden? Den kommenterer vi slet ikke, men hun ser da meget sød ud 😉

  Comment by Ellen — 2. december 2016 @ 18:01

 2. @Ellen: Viserne er de klassiske “cathedralMercedes hands”. De er voldsomt upopulære hos flere af folkene på urforummet, så meget så de skifter dem ud. Jeg synes egentlig også, de er meget pæne.

  Nej, jeg havde ikke set, at hans ur var kommet til at koste så meget. Det må have været helt overbegjort i diamanter til den pris.

  Trolden takker for den kommentar, der alligevel slap ud mellem sidebenene!

  Comment by Henny Stewart — 2. december 2016 @ 18:11

 3. Vi er vist en del antikke teenagere. Tak for det udtryk!

  Comment by Rasmine — 3. december 2016 @ 11:30

 4. @Rasmine: Jeg ville ønske, at jeg selv havde fundet på udtrykket, men det har jeg ikke. Jeg har bare i den grad taget det til mig. Det dækker jo over den sandhed, at dele af ens personlighed netop ikke ældes, og at man i nogle henseender ikke bliver meget ældre end et sted mellem 17 og 34 indeni. især følelsesmæssigt. Man bliver måske noget bedre til at styre og skjule de følelser, men det er ikke engang kun en god ting™, selvom det kan være meget praktisk.

  Comment by Henny Stewart — 3. december 2016 @ 13:19

 5. Jeg tilslutter mig også “de antikke teenagere”.

  Hvordan begyndte din veneration for urene?

  Comment by Stegemüller — 3. december 2016 @ 11:38

 6. @Hanne: Dem er vi vist en del af. På mange måder betyder det vel bare, at vi stadig er i stand til at føle noget, og det kan ikke være så galt.

  Jeg tror altid, jeg har holdt af det ur, jeg nu havde. Men på et tidspunkt gik det så i stykker, og jeg fandt ud af, at jeg kunne få ure til næsten ingen penge, både mekaniske ure og quartzure og i alle mulige forskellige design. Jeg var ret tyk den gang, så jeg fandt ingen glæde i at købe nyt tøj. Det var bare et spørgsmål om at få dellerne dækket, og udvalget var hverken stort eller spændendene, ihvertfald ikke det jeg kunne/ville betale. Der var ur-moden så meget nemmere at få del i. Så har jeg også tænkt over, at der i 2011-12, var min verden faktisk ved at bryde sammen. Ingenting fungerede i mit makrokosmos. Men det mikrokosmos, der er et mekanisk ur, det fungerede som regel perfekt, og det var jeg meget optaget af. Det var faktisk skelet-ure, jeg startede med at købe, altså ure, hvor man kan se urværket arbejde.

  Comment by Henny Stewart — 3. december 2016 @ 13:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment