Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

8. december 2016

Mediernes yndlingstrold …

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 16:46

… har nok inspireret mig:
Minister?
Men ellers er alt ved det gamle her på matriklen. Det vil sige ikke helt: Jeg har faktisk læst næsten hele natten! Og jeg kan så nogenlunde huske, hvad jeg har læst. Det var nu en bog, jeg har læst før, men jeg kunne da ikke huske det halve! Hvad gør man så, når man har læst hele natten? Ja, i det her tilfælde sov jeg det meste af dagen, hvilket ikke er for smart. Omvendt har jeg ikke forsømt noget særligt ved det i dag. Det er mere rent søvnhygiejnisk, det ikke er så smart. Jeg husker, at Johs. V. Jensen har en novelle om sådan nogen som mig. Den må jeg se at få repeteret en dag, for jeg husker ikke pointen.

Dagens ur er et ganske billigt quartz-ur. “Baishuns”, som man kan aflæse af skiven. Det er født uden sekundviser. Nogle mennesker kan ikke lide den hakkende sekundviser på et quartz-ur, og da det er ret dyrt at få den til at løbe som på et mekanisk ur, vælger nogle fabrikanter simpelthen at udelade sekundviseren. Jeg savner den ikke. Det eneste, jeg sådan set bruger den til, er at se, om uret går, og der har vi jo heldigvis også andre metoder.
Baishuns

10 Comments »

 1. Hun ligner da ret godt!

  Hvor er det fantastisk, at du kan læse. Jeg synes, jeg husker, at det kunne du ikke længere. Det må være fantastisk lige pludselig at kunne – og så pyt med at det var hele natten. Du skal nok få styr på dag vs. nat igen.

  Comment by Stegemüller — 8. december 2016 @ 17:05

 2. @Hanne: Jo, altså, læse kunne jeg vel nok, men jeg kunne ikke huske, hvad jeg læste i tilstrækkelig grad til at blive ved længe nok, til at det var en fornøjelse.

  Comment by Henny Stewart — 8. december 2016 @ 17:31

 3. fedt at kunne husk hvad du læser

  syntes din trold ser både rarer og kloger ud….. men måske lidt trist

  Comment by Anette — 8. december 2016 @ 19:19

 4. @Anette: Det udtryk, jeg gik efter, var en, der er ude, hvor hun ikke rigtig kan bunde.

  Ja, jeg håber også, at min koncentrationsevne er ved at være varigt bedre. Jeg har forsøgt at læse hver dag i månedsvis, altså sådan at komme ind i en bog og holde ved. Jeg har selvfølgelig læst hver dag på nettet, men kun kortere tekster.

  Comment by Henny Stewart — 8. december 2016 @ 21:01

 5. Ude hvor hun ikke kan bunde… jo det kan jeg godt se

  Sejt gået med læsningen

  Comment by Anette — 8. december 2016 @ 23:20

 6. @Anette: Tak skal du have! 🙂

  Comment by Henny Stewart — 9. december 2016 @ 9:29

 7. Du er en glimrende karikaturtegner 🙂
  Generelt synes jeg, at nye ministre har det hårdt: Pressen forlanger færdiglagte langtidsplaner og den ypperste ekspertviden fra dag 1, hvilket jeg synes er urimeligt – og typisk moderne journalistik, som jeg intet har til overs for.
  Dette har intet med Fru Frank som sådan at gøre – til hender holder jeg mig officielt neutral, men jeg kom til at tænke på, at sådan har jeg tænkt før og nu skulle det lige ud 🙂

  Comment by Ellen — 9. december 2016 @ 8:24

 8. @Ellen: Jeg tror ikke, jeg kunne karikere hvem som helst. Nogle er mere taknemmelige end andre!

  Jeg synes, du har ret i, at pressen falder over de nye fra dag 1, og at det ikke er fair. Til gengæld synes jeg. de nye bare kunne sige, at de behøver tid til at sætte sig ind i deres ressort-område, inden de udtaler sig om noget som helst. Gerne en måned eller mere! Hvis alle nye ministre gjorde det, hvilket ville være rimeligt, så ville det snart gå op for pressen, at de er ude i en ørkenvandring.

  Jeg mener ikke, Thyra Frank skulle være tilbudt jobbet, og da det nu ikke kunne opfyldes, burde hun ikke have taget mod det. Ikke så meget på grund af hendes egne kvalifikationer, som jeg ikke kender nøjere, som på grund af, at hun ikke har fået et ministerium eller de ressourcer, der bør høre med. Det er tåbelig naivt at tro, at man kan udrette noget som helst under de omstændigheder, IMHO.

  Comment by Henny Stewart — 9. december 2016 @ 9:27

 9. Syvsoverne (fra “Himmerlandshistorier”): de vakse unge karle fra en gård driller de dovne, dumme karle på nabogården ved at klistre papir på alle gårdens vinduer, så de sover i 3 døgn. Tror ikke du kan sammenligne dig med dem. 😉

  Comment by Marianne Kruse — 9. december 2016 @ 9:07

 10. @Marianne Kruse: Tak skal du have, både for referatet og for at tro, at jeg ikke er som de dumme karle på nabogården.

  Comment by Henny Stewart — 9. december 2016 @ 9:29

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment