Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

11. december 2016

Monokultur er også kultur

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 10:33


Her hentydes ikke til dagens ur, et vintage Raketa fra 70’erne, men derimod til blomsten. Det er en Kalanchoe “Brændende kærlighed”, som er den eneste type plante jeg har. Efterhånden har jeg mange af dem, for hver gang en af dem skal beskæres, bliver det afklippede til nye planter. Dvs. det skal nok til at have en ende, for manden påstår, at vi ikke har plads til flere. Han har modereret sig en del, efter at han har fundet ud af, at 4 af dem er i blomst. Selv han må indrømme, at det er opmuntrende med blomster på den her årstid.

Opmuntrende er det også, at der Stürmer, øh, jeg mener “Den Korte Avis” har fået nye annoncører. Og det af en art, der vil gøre, at ingen vil være i tvivl om, hvad det er for et foretagende herefterdags, hvis de altså skulle have været det før.

Om monokultur.

6 Comments »

 1. Det er dejligt med blomster især her om vinteren. Og dem du viser har en dejlig farve. Jeg ejer ikke selv en eneste plante, da jeg har en eller anden skinger opfattelse af, at de hører til ude i naturen.

  Comment by Stegemüller — 11. december 2016 @ 12:37

 2. @Hanne: De her planter ville nu ikke kunne klare sig ret længe i den danske natur! Jeg mener, de oprindeligt hørte til i det subtropiske bælte, men der er lavet så meget “avlsarbejde” på dem, at de er meget langt fjernet fra noget som helst natur.

  Det med planter indendørs er jo også underlagt moden. Da jeg var barn, var det nærmest regnet som tegn på moralsk forfald, hvis man ikke havde dem overalt. Så blev det lige så stille umoderne, og jeg har da også haft en periode uden planter her, men det var mere fordi kattene åd dem, de snøbler. Nu er moden med planter efter sigende på vej tilbage igen. Men ikke sådan nogen som jeg har. Det skal være store, dyre, nærmest arkitektoniske planter. Tænk “Svigermors skarpe tunge”, “Vin”, “Gummiplanter” osv. Men det vil jeg ikke investere i, for hvad nu hvis kattene begynder at æde dem igen?

  Forresten er man begyndt at sælge Kalanchoe som afskårne blomster. Man siger, at en buket kan holde op til 8 uger. Det tror jeg gerne. Blomsterne er også meget holdbare på potteplanterne.

  Comment by Henny Stewart — 11. december 2016 @ 13:28

 3. Ja de snøbler til misser du har! Jeg ville ikke bytte. Alting for en mis.

  Da jeg var ung, havde jeg også masser af planter. Alt hvad der kunne skubbes ind på det lille kollegieværelse herunder et stort gummitræ. Det kunne være, jeg skulle begynde igen – måske det kunne give glæde at se noget vokse?

  Comment by Stegemüller — 11. december 2016 @ 15:42

 4. @Hanne: Ja, hvis du kan give afkald på den der “skingre” holdning. 🙂

  Comment by Henny Stewart — 11. december 2016 @ 15:51

 5. Det giver et godt og sundt indeklima at have planter, så bare kom an 🙂
  Der er åbenbart nogle planter, man (jeg) simpelthen ikke kan slå ihjel – og så er der andre, man (jeg) på ingen måde kan få til at trives, uanset at andre siger, de er så nemme!
  Katte er da mere unaturlige at have inden døre end planter er, hvis man spørger mig!

  Comment by Ellen — 12. december 2016 @ 9:45

 6. @Ellen: Ja, det med indeklimaet er også, hvad jeg har hørt.

  Hvad angår natur, så er vi mennesker også en del af den. I indretningsarkitekturen har der altid eksisteret en forestilling om at “tage naturen ind” på den ene eller den anden måde.

  Jeg synes ikke sondringen mellem kultur og natur giver ret meget mening. Man må vel bare gå med det, man nu kan lide.

  Jeg syntes, der manglede noget i den periode, hvor vi ikke havde stueplanter.

  Comment by Henny Stewart — 12. december 2016 @ 10:21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment