Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

12. december 2016

Hvad skal man vælge? I

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 10:47

121216
Normalt er jeg ikke så glad for at anbefale ure til folk. Der er så meget at vælge imellem, og jeg tror, man skal have været gennem processen med at gøre sig klart, hvad man egentlig kan lide og har brug for, for at man kan blive glad for uret. Nogle af de spørgsmål, man kan prøve at stille sig selv, er:

 • Særlige krav til robusthed?
 • All round eller del af en samling?
 • Mekanisk eller quartz?
 • Hvis mekanisk, optræk eller automatik?
 • Hvis quartz, analogt eller digitalt?
 • Nyt eller vintage?
 • Stort eller lille?
 • Stil
 • Farvepræferencer?
 • Materialepræferencer?
 • Pris?
 • Er garanti et issue?

Meget af det er smag, andet er funktionalitet. Det, der er godt for mig, er ikke nødvendigvis godt for andre.

Dagens ur er jo mit Shanghai “Hai Pè”. Mens det faktisk er ret robust, ville jeg aldrig finde på at bruge det den dag, jeg skal stå med hænderne i opvaskebaljen hele dagen. Men jeg ville godt turde gå en tur i tåget vejr. Under robusthed finder man blandt andet “krav til vandtæthed”.

Nå, men jeg vil skrive nogle indlæg i de kommende dage, hvor jeg siger noget om de forskellige kriterier, jeg synes, man skal tænke igennem, inden man, selv, når frem til at beslutte, hvilket ur, man kunne tænke sig,

8 Comments »

 1. Se, der er nok forskellen på urnørden og mig: Jeg ville alene gå efter udseendet 🙂
  Men derunder er fem af punkterne selvfølgelig inkluderet …

  Comment by Ellen — 12. december 2016 @ 11:05

 2. @Ellen: Som urnørd er jeg jo i den privilegerede situation, at jeg kan gå kun efter udseendet, hvis det skulle passe mig. Jeg behøver ikke at tage hensyn til, om uret nu kan holde til dit og dat.

  Comment by Henny Stewart — 12. december 2016 @ 11:32

 3. Jeg fylder rundt næste gang, og så skal man jo ønske sig noget.. Denne gang ønsker jeg mig et ur.. Et Apple Watch. Men det er nok ikke et rigtigt ur i din terminologi.. 🙂

  Comment by Inge — 12. december 2016 @ 12:16

 4. @Inge: Næh, et rigtigt ur er det ikke. Men en computer! Jeg er glad for, at du støtter Apple Watch’s vigende markedsandel.

  Har du prøvet et på? De er ret store. Jeg tror ikke, jeg kunne finde ud af at gå med et, bare af den grund.

  Comment by Henny Stewart — 12. december 2016 @ 12:46

 5. Jeg ved mit skal være pænt, men til hverdag og derfor robust. Lille og feminint, men ikke pink og bling. Batteri i og så køre det, men ikke digitalt. Syntes læder er pænt, men meget varmt om sommeren, stofres slide hurtig grim…. men ikke alle metal remme kan indstilles, og mit håndled skifter str efter temperatur. … så skal gerne kunne tilpasse remmene. ….
  og ja jeg kikker lidt efter nyt ur.

  Comment by Anette — 12. december 2016 @ 14:12

 6. @Anette: Næsten alle ure kan man skifte rem på. Hvis man vælger et ur med kæde i stedet for rem, skal man nok være indstillet på, at det sidder og kører lidt rundt på håndleddet. Det er i hvert fald bedre end at det strammer! Jeg sætter tit led i eller tager led af. Det er meget normalt, at ens håndled ikke har en helt konstant omkreds.

  Comment by Henny Stewart — 12. december 2016 @ 16:04

 7. Jeg ville ønske, at jeg havde din liste, da jeg for ikke så længe siden købte ur. Jeg har kun et ad gangen, og derfor må de godt koste lidt.

  Mit gamle var et Ole Mathiesen, og jeg var meget glad for det. Min nuværende økonomi gjorde bare, at det blev for dyrt med sådan et.

  Jeg forholdt mig stort set kun til størrelsen, tallene (hvor synlige/klare) glasset (Safir eller ej) og remmen.

  Ud fra din liste kan jeg se, at der var meget mere, jeg skulle have spurgt efter.

  Comment by Stegemüller — 13. december 2016 @ 19:37

 8. @Hanne: Jeg siger ikke, at man nødvendigvis skal gå gennem den liste, bare at man kan!

  Det, der er vigtigt for den enkelte, tager man vel i betragtning, når man køber ind.

  Comment by Henny Stewart — 13. december 2016 @ 20:41

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment