Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

23. december 2016

Hvor der er liv …

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 11:55

231216
… er der håb, plejer man at sige.

En gang om året, sådan ca., skal en, der også bor her på adressen, bevise over for den canadiske regering, at han stadig er i live. Det burde være nemt med dagens tekniske niveau. Han burde fx kunne ringe dem op med Skype og vrikke lidt med ørerne, men så nemt er det selvfølgelig ikke. Det er heller ikke nok, at han skriver under på skemaet og sender det tilbage. Det skal bevidnes, og det er heller ikke tilstrækkeligt, at jeg bevidner, at der er liv i ham. Der skal mere autoritet til. Så han plejer at tage ud på politistationen og få dem til at bevidne og stemple. De har åbenbart andre, der kommer for det samme. I hvert fald har der aldrig været problemer med at få dem til det.

Men dokumentet skal også sendes til Canada, og der er det ikke godt nok at skanne det og sende det på mail, hvilket ellers ville være det mest fornuftige. Nej, dokumentet skal sendes med snailmail. Det indebærer, at man skal vove sig ind i “Metropolen” (det lokale bud på en “shopping mall”), stille sig i kø ved Brugsen, hvor posthuset har lejet sig ind ved en lille skranke. Sidst var det mig, der fik æren. Jeg betalte et exorbitant beløb for at få skidtet sendt af sted. Næste dag lå brevet i vores egen postkasse, og selv om jeg havde kvitteringen, og selv om det helt åbenlyst var de klokkere, der havde lavet en fejl, måtte jeg betale en gang til.

Men det var forrige gang. Denne gang ville manden klare sagerne selv. Han stod op klokken 8 i morges og kørte til politiet, hvor han fik sin underskrift og sit stempel. Derefter kørte han til Metropolen, hvor han kunne konstatere, at posthuset ikke havde åbent endnu. Vel hjemme igen gik han på nettet, hvor han kunne se, at de ikke åbnede før klokken ti. Han kørte tilbage, og kunne konstatere, at der stadig ikke var åbent, og nu kunne han se, at der var et skilt, hvor der stod, at de åbnede klokken 11. Han brugte ventetiden til at gå amok i de omkringliggende butikker. Det blev til en pose chips, der ikke smager ret godt, selv om de var fem kroner dyrere end dem, han plejer at købe. Men endelig åbnede postskranken, og dokumentet blev sendt. Det vil så ikke kunne lande i vores postkasse før tidligst på tirsdag på grund af det dersens jul.

Åh, ja, den canadiske regering ville være ret lige glad med, om han var i live endnu, hvis ikke det lige var for det med pensionen.

Det ville være rart, hvis man kunne sende sådan noget direkte fra politistationen. På den måde kunne politietaten samle lidt op på det, som postdittoen har tabt.

6 Comments »

 1. Bureaukratiet længe leve! Og postvæsnet er blevet en joke.

  Comment by Eric — 23. december 2016 @ 13:28

 2. @Eric: Ja, postvæsenet er en joke. De er lidt skarpe på at levere pakker til folk, der er hjemme, men selv der er de under pres.

  Comment by Henny Stewart — 23. december 2016 @ 13:32

 3. Jeg kender en, der er gift med en medarbejder i den centrale del af PostNord. Hun kan berette, at det er en bevidst strategi, at have den dårligst mulige service vedrørende breve, så folk sender stadigt færre breve.

  For når der til sidst slet ikke sendes nogen breve, kan de komme og sige “Se bare der sendes slet ikke nogen breve, så nu lukker vi for den del af postvæsenet”.

  Jeg troede faktisk, det stod i Postloven, at de havde en form for public service-forpligtelse til at sørge for brevpost, men den lov kan selvfølgelig laves om.

  Comment by Stegemüller — 23. december 2016 @ 14:55

 4. @Hanne: Den strategi bruger man jo andre steder også, men den skal nok vende om og bide dem et vist sted. De kan jo ikke konkurrere på pakker, og så ender vi med diverse budstikker, der på bedste vulgærliberalistiske vis vil gøre alt for at udkonkurrere hinanden.

  I sidste ende er der jo kun borgerne til at tabe på det. 🙁

  Comment by Henny Stewart — 23. december 2016 @ 15:04

 5. Det helt tosset at breve er så dyre at sende, og service er så dårlig.
  måske der er brug for konkurence.
  Lyder meget besværligt at bevise han er i live

  Comment by Anette — 25. december 2016 @ 20:56

 6. @Anette: Tjah, der er vel sådan set konkurrence, ikke mindst fra emails og sms. Jeg ville da ikke drømme om at sende snailmail, andet end når det absolut kræves. Det er også færre og færre ting, hvor det bliver krævet. Fx kan man her i landet godt underskrive dokumenter til det offentlige digitalt, så teknologien er kendt.

  Man formodede så bare, at det offentlige postvæsen, som vi alle betaler til, skulle være behjælpelig, mod yderligere betaling, selvfølgelig, med de forsendelser, der stadig er nødvendige, men det er da blevet så besværligt, at man er ved at eksplodere!

  Da jeg var barn ude på landet, lagde man bare brev og penge ud på bryggersbordet, så kom posten selv og hentede det. Man skulle selvfølgelig vente, indtil han havde noget til adressen, men det skete da flere gange om ugen. Det var en anden service, og betydeligt billigere.

  Comment by Henny Stewart — 25. december 2016 @ 21:05

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment