Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

16. januar 2017

Ikke tid …

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 20:35

Hastighed
Jeg havde en gang en chef, der mente, at gamle computere og langsomt internet ikke var det værste, man kunne have, for så var der jo tid til at tænke sig om! Jeg ved ikke, om han mente, at specielt vi havde brug for sådan noget tid, eller om det bare var hans måde at bede os om at slå koldt vand i blodet. Det var nu nok mest det sidste.

Men med den hastighedsforbedring, vi nu er blevet tildelt, skal jeg da sørge for at bruge en meget gammel computer, hvis jeg vil have tid til at tænke mig om. Specielt den uploadhastighed ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skal bruge til!

Og det helt vilde er, at jeg ikke engang havde lagt mærke til, at det var blevet mere end dobbelt så hurtigt, det der internet. Ak ja, det er noget andet, end da man sad og faldt i søvn til et 28.8 kbit/s modem, der lavede pruttelyde, hver gang, det ringede op. Da kunne det stadig betale sig at have et leksikon i reolen, for man kunne nå at slå en del op på den tid, det tog at finde noget på Yahoo! eller Altavista. Og det til en pris på ca. 1 kr i minuttet.

8 Comments »

 1. Upload-hastigheden har betydning derved at hvis du uploader et billede eller en video, så er det hurtigt overstået. Du kan også bruge en server til et rimeligt hurtigt website på sådan en forbindelse (selv om de store hosting-firmaer har 1-2 og flere GBit.)

  Det er mærkeligt, synes jeg, at byboer vænner sig til hurtigt net og bliver forbavsede, når de hører at man ikke bare lige kan få forbindelse hvis man går i en skov (Gribskov o.l.) eller er “ude på landet” vest for Holbæk eller ved Limfjordskanten.

  Da man lige havde opfundet bilen, var der trods alt nogen forsigtighed med hensyn til fart, man kunne godt forudse at der kunne ske trafik-ulykker. Politikere har villet høste “IT-fordele” før de havde sået, sagde en viis mand forleden. (Det var ikke mig, men jeg og mange andre har selvfølgelig også sagt det!)

  Da jeg for 10 år siden undersøgte, om min mor kunne få trådløst net (til en rigtig gammel computer) viste det sig at det meste af Frederiksberg ***ikke*** var dækket. Hun havde telefon-modem med det dobbelte af 28: 56kbit.

  Comment by Donald — 16. januar 2017 @ 21:04

 2. @Donald: Før, da vi kørte 50/50 var det meget, meget hurtigt. Nu er det hurtigere, men forskellen mærkes faktisk ikke.

  Men det er nu meget sjovt at fortælle konfirmanderne fra mit teleselskab, at vi har fiber fra Bredbånd nord. Så kan de godt regne ud, at deres “gode tilbud” ikke har den helt store interesse.

  Comment by Henny Stewart — 16. januar 2017 @ 21:36

 3. Wow! Jeg sidder her med mit 50/50, som reelt er ca. 36/36 pga. trådløs router og tykke vægge, men jeg er stadig ganske godt tilfreds … min hjerne kan alligevel ikke følge med, hvis det går hurtigere.
  Men tillykke med Formel1-hastigheden – den er der vist mange, der er misundelige over, vil jeg tro.
  Du må være kommet på før mig, for jeg kan kun huske 56K-modemet. Det var godt nok derhjemme; på arbejdet sendte vi simple data til en mainframe, der var i stand til at beregne resultater ud fra vores overførte hulstrimmel – det kan meget vel have været langsommere end 56 kbit/s.

  Comment by Ellen — 16. januar 2017 @ 21:08

 4. @Ellen: Jeg tog testen på min aldeles trådløse iPad, så hastigheden må være højere endnu i virkeligheden. Vi er blevet lovet, at den ville være 100/100, til samme pris som hidtil, hvor vi har haft 50/50. Vi kan få en endnu højere hastighed, hvis vi vil betale mere. Det vil vi ikke.

  Comment by Henny Stewart — 16. januar 2017 @ 21:38

 5. Vi er også kommet på Bredbånd Nord vis fibernet, men grundet beboerne i huset har vi ikke fået skiftet kablet hen til stationær computer, så det er kun på ipad og smartphones at vi kan mærke hurtigheden.
  Faktisk er det for dårligt at vi ikke får taget os sammen, lige nu betaler vi to steder for bredbånd, fordi ingen af os orker at tage os sammen og finde ud af, hvordan den trådløse printer kobles over til det nye.

  Comment by Lene — 17. januar 2017 @ 6:17

 6. @Lene: Trådløst er vejen at gå. Jeg bruger aldrig kablede forbindelser. Jeg printer næsten aldrig, nu hvor jeg ikke arbejder mere, så det kan godt være, at i hvert fald den ene printer ryger ud. De er ikke trådløse, men da heller ikke afhængige af, at man udskriver fra en kablet forbindelse. Printerkabel i den bærbare, så går det fint. Havde jeg brug for at printe mere end en enkelt gang om året, ville jeg nok investere i en trådløs printer.

  Men jeg synes da, det lyder tovligt, at I betaler for to slags internet. Det ville min finansminister aldrig gå med til.

  Comment by Henny Stewart — 17. januar 2017 @ 14:05

 7. Åh ja hvem husker ikke det hedengangne Altavista og modemmet – mit var 56k.

  Ja den upload du har, er da ret vild, tænk så bare på, hvad der vil ske, når du måler med kablet sat på.

  Du inspirerede mig til selv at få kigget på tingene. Efter lang og hjælpsom snak med YouSee er konklusionen, at mit netværkskort er for gammelt. PC’en er ni år gammel, så det passer vel meget godt.

  Comment by Stegemüller — 17. januar 2017 @ 8:27

 8. Jeg startede med et 28.8 modem, så fik jeg et, der var et stykke over 30, og fra det gik jeg direkte til kabelinternet fra Hjørring Antenneselskab. Se, det var sager, men hold op hvor var der mange problemer med det i starten. Men når det virkede, gik det lynhurtigt, hvor hurtigt husker jeg ikke længere, men ikke så hurtigt som min nuværende forbindelse.

  Comment by Henny Stewart — 17. januar 2017 @ 14:07

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment