Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

20. januar 2017

Ombestemte mig, midlertidigt

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 22:42

I flere uger har jeg jo forsøgt at filtrere Trump ud af de nyheder, jeg beskæftiger mig med. Jeg kan rent ud sagt få det fysisk dårligt bare ved at se et billede af ham. Desværre er det ikke lykkedes mig at finde et filter til FaceBook, der udelukker ham. Jeg kigger ikke så meget på Twitter, at det gør noget og er egentlig temmelig dårlig til at navigere der. Men på Twitter skal man i det mindste vælge de personer til, som man vil læse.

Den logiske konsekvens af ovenstående ville selvfølgelig være, at jeg holdt mig langt væk fra medier i dag. Men sådan kom det ikke til at gå. Jeg så faktisk det meste af det ud fra en betragtning om, at hvis Hillary Clinton og Obamaerne kan holde til at deltage i det cirkus, så kan jeg vel også holde til at se det i flimmerkassen. Der var så heller ikke ret mange alternativer, hvis jeg ville se TV. Da jeg må nøjes med DR (næsten), var der “inauguration” over hele linjen. Desuden er det nok alligevel bedre at holde øje med ham, uanset hvor meget kvalme, det måtte give anledning til, end at forsøge at gemme sig. Det er næsten de samme argumenter, jeg som regel går med til slut, når det gælder sygdom. Det er bedre at vide besked, selv om den besked er noget skidt.

En af tilskuerne til cirkusset skal have sagt, at man ikke skal høre efter, hvad Trump siger, men føle, hvad han mener. Farlig strategi. Jeg må sige, at jeg følte mig hensat til mellemkrigstiden, som jeg naturligvis ikke har oplevet, under hans tale. Et isoleret og egoistisk Amerika er, hvad han ønsker sig. Beskæftigelsesarbejder for milliarder. En vis tysker fik også bygget en del veje, samtidig med, at han byggede lejre til dem, der skulle sorteres fra. Der var også ekkoer fra Peron og Evita Peron. Der manglede næsten bare, at han kaldte sine vælgere “descamisados” – skjorteløse og fik den enigmatiske Melania til at uddele skjorter på stedet.

Det ligger mig fjernt at ønske død over nogen, men jeg synes faktisk ikke, man kan fortænkes i at ønske, at hans alder og helbred indhenter ham, inden han får smadret verden helt. Det er yderst tankevækkende, for ikke at sige urovækkende, at al omtale af klimaforandringer allerede er fjernet fra det Hvide Hus’ hjemmeside. At begynde at svine miljøet for fuldt tryk uden tanke for konsekvenserne er den lidt langsommere form for at smadre verden. Den noget hurtigere ligger i de koder, han allerede har fået betroet, der gør det muligt for ham at bruge atombomber nærmest hvorsomhelst i hele verden.

Dette blev et sort indlæg. Jeg, og mange andre i og uden for USA er bange. Med god grund. Be afraid, be very afraid. Det er meget svært at se en redningsplanke nogen steder i denne situation.

Humøret i dag er sort. I morgen vil jeg nok begynde at filtrere USA og Trump ud af mine feeds igen og prøve at fokusere på noget i nærheden, noget jeg kan finde lidt glæde og tryghed ved.

15 Comments »

 1. jeg valgt ikke at se det… men så lige et glimt inden jeg skiftede kanal….
  nu jeg tænker over det… selv ikke min voldlige eks ønsker jeg død (ikke sådan rigtigt), bare han bliver ude af mit liv, men den eneste måde at slipper for kong gulerod det da vidst hvis han rives op med rod.

  Comment by Anette — 20. januar 2017 @ 23:01

 2. @Anette: Ja, det ville nok være den bedste metode. Vicepræsidenten, Mike Pence, er vist heller ikke nogen omgængelig type, men i det mindste er han professionel politiker og ikke helt idiot. Men jeg ved ærlig talt ikke, om han ville være bedre. Det helt sorte i det er, at Trump sandsynligvis ikke vil opleve den store modstand, hverken i Repræsentanternes Hus eller i Senatet, begge steder er republikanerne desværre i flertal. Nogle af dem er dog heller ikke særlig vilde med Trump, det kan man i det mindste knytte lidt håb til, hvis altså ikke Smadremanden Trump får trykket på knappen forinden.

  Comment by Henny Stewart — 20. januar 2017 @ 23:07

 3. Det er ikke altid, vi er helt enige, når talen kommer ind på politik, men jeg vil bare sige, at det gælder ikke for dette indlæg!
  Jeg hørte efter med et halvt eller kvart øre, for John og Søren sad og så det på svensk tv.
  Man kan godt blive en anelse bekymret …

  Comment by Ellen — 21. januar 2017 @ 9:29

 4. @Ellen: Jeg tænkte nok, at vi var på samme side angående dette. Jeg er nok mere end en anelse bekymret, må jeg indrømme. Jeg mener faktisk ikke, manden er rigtig vel forvaret. Dødfarligt at have sådan et båthorn i den position.

  Comment by Henny Stewart — 21. januar 2017 @ 12:31

 5. Henny men hvis Trump er væk skal der så ikke være valg? (lille håb) havde lige glemt hans parti har flertal også de andre steder, men altid noget de ikke er vilde med ham.

  Comment by Anette — 21. januar 2017 @ 11:43

 6. @Anette: Hvis præsidenten af den ene eller den anden grund ikke kan fungere, han kan være død, han være dømt i en rigsretssag, er det vicepræsidenten, der bliver præsident. Hvis han (Mike Pence) også skulle falde fra, er det “The Speaker of the House”, Paul Ryan, der tager over. I USA har de kun præsidentvalg hvert fjerde år, uanset hvad. Hvis “The speaker” heller ikke kan, er der fastlagt en lang liste over, i hvilken rækkefølge, de forskellige “Secretaries of State” skal træde til. Man læse alt om det her:

  Comment by Henny Stewart — 21. januar 2017 @ 12:39

 7. Hvor har du ret! (Jeg følger din blog med interesse, men det er første gang jeg kommenterer. Er ikke selv blogger). Hilsen Kirsten

  Comment by Kirsten Friis — 21. januar 2017 @ 12:27

 8. @Kirsten: Velkommen til! Ja, jeg ville faktisk ønske, at jeg ikke havde haft ret. Vi lever i “interessante” tider. (Kinesisk forbandelse)

  Comment by Henny Stewart — 21. januar 2017 @ 12:40

 9. Henny hmm så lærte jeg det… troede den med at overtage bare var indtil valg… hvor langt ned at listen mon man skal for at finde et nogenlunde fornuftigt menneske (ikke nødvendigvis en jeg er enig med politisk… bare en som ikke er Thja tosset)

  Comment by Anette — 21. januar 2017 @ 15:23

 10. @Anette: Jamen, det er skam indtil næste valg, som indtræffer præcis 4 år efter det forrige.

  Jeg tror som sagt ikke, at Mike Pence eller Paul Ryan er komplette idioter, eller utilregnelige narcissistiske psykopater, men jeg ville da også være meget bekymret over, i hvilken retning, de ville styre verden.

  Comment by Henny Stewart — 21. januar 2017 @ 15:33

 11. Ja det er det selvfølgelig. .. mente at man kaldte til et nyt valg…
  det da godt vicepræsidenter ikke er helt så slem

  Comment by Anette — 21. januar 2017 @ 16:16

 12. Sikkert ikke overraskende, men jeg er 100 pct. enig med dig. Han er en farlig mand, som ikke brude få al den magt. Jeg er særdeles bekymret for fremtiden med ham ved roret. Jeg synes, at han er en galning.

  Comment by Stegemüller — 21. januar 2017 @ 16:18

 13. @Hanne: Jeg er ret enig. Han er ikke rigtig vel forvaret. Og det er en særdeles farlig situation. Jeg forstår stadig ikke, hvordan det kunne komme dertil.

  Comment by Henny Stewart — 21. januar 2017 @ 17:49

 14. Han går ind for fri våben til alle. Hvis Hillary blev valgt, burde våbenføre mænd skyde hende i følge ham.
  Han stammer fra immigranter og er gift med een, har haft adskillige illegale ansat.
  Han er gået fallit adskillige gange alligevel er han rig.
  Og han virker ikke som en af de skarpeste knive skuffen, alligevel har han snøret knap en 1/4 del af det stærkeste land.
  Jeg fatter ikke en s…

  Comment by Eva — 16. februar 2017 @ 19:58

 15. @Eva: Du er ikke ene om ikke at fatte det. Jeg var totalt forbløffet allerede, da han stillede op, og siden er det kun blevet værre.

  Jeg tror så ikke, han holder perioden ud, men problemet kan blive, at den, der kommer i stedet for, er værre. Det er en slem suppedas. Manden er rablende vanvittig.

  Comment by Henny Stewart — 16. februar 2017 @ 23:19

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment