Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

12. februar 2017

Godt, man ikke skal leve af det!

Filed under: Blandet — Henny Stewart @ 17:19

Bloggeriet, altså. Så kunne der godt nok opstå smalhals her i huset. Det er sjovt nok, for i perioder, som man vil have bemærket, kan jeg ganske udmærket kværne et eller flere daglige blogindlæg ud, uden i øvrigt at have noget særligt at fortælle. I andre perioder gider jeg ikke. Det har ikke nogen særlig sammenhæng med, om der foregår eller ikke foregår noget interessant i min tilværelse.

Principielt er hver dag, hvor man vågner op og husker at blive ved med at trække vejret – dette er meget vigtigt – at betragte som en ekstragevinst, specielt for sådan en som mig, der i år passerer 5-årsdagen for min kræftdiagnose. Men gevinst eller ej, så er humøret ikke lige højt hver dag, og der er masser af faktorer, der kan skrue ned for humøret, hvis man ellers tillader dem det.

Ellers har jeg ikke det helt store at fortælle. Jeg har købt ny PC. Jeg går ud fra, at I alle kan se de fine, flunkende nye bogstaver, der kommer ud af sådan et dyr? Nå, ikke. Ja, det var lidt af en skuffelse. Det var ikke fordi jeg egentlig havde voldsomt meget brug for en ny PC, men jeg syntes, at jeg trængte til lidt indkøbsterapi. Selv om denne maskine har været langt mindre irriterende at få gang i end andre, jeg har haft, har jeg alligevel fortrudt indkøbet lidt. Det er jo lidt fjollet at bruge penge på ting, der ikke er nødvendige, og dog skal man iflg. Piet Hein huske på, “at det ikke er nok at ærgre andre, man skal også huske at glæde sig selv”. Det var det, jeg forsøgte på. Når maskinen var langt mindre irriterende at komme i gang med, var det fordi den ikke havde alt muligt overflødigt skrammel præinstalleret. Det glæder mig, at visse producenter er begyndt at lytte til kritikken af, at helt nye maskiner nærmest skulle “i bad”, inden man kunne begynde at bruge dem.

Jeg havde overvejet, om min næste laptop skulle være en MacBook. Det blev den så ikke. Jeg er glad for min iPad, meget glad, og når den en gang står af, køber jeg nok en ny. Jeg er også glad for min iPhone, men dér kunne meget mindre altså godt gøre det, så jeg tror ikke min næste telefon skal være af det mærke. Jeg bilder mig ind, at jeg er nødt til at have en Windowsmaskine. Der er nogle grafikprogrammer, jeg har brugt siden Ruder Konge var knægt, og det er altså Windowsprogrammer.

12 Comments »

 1. Tillykke med maskinen! – Og dejligt at høre fra dig igen.
  Jeg gruer for den dag, jeg er nødt til at skifte min maskine … jeg kan godt mærke, at det er fire år siden, jeg havde et tæt samarbejde med en it-afdeling, så jeg føler mig efterhånden lidt handicappet på den front. Og så g.i.d.e.r jeg ikke alt bøvlet med at installere igenigen. Især kommer mit mailprogram nok til at volde besvær, for gad vide, om Windows Live Mail vil fungere på en Windows 10-maskine? Bortset fra det, er det da fint, hvis den ikke er født med så meget skidt.
  IPhones har jeg lige fra den første model syntes, at den var stærkt opreklameret, og jeg har endnu ikke hørt (eller set) nogen argumenter, der kunne fravriste mig den overbevisning 🙂

  Comment by Ellen — 12. februar 2017 @ 18:55

 2. @Ellen: Tak!

  Jeg bruger næsten ikke email mere, og når jeg gør, er det Google mail, hvor jeg har mine egne mailadresser spændt til. Jeg blev aldrig glad for Windows Live Mail. Det er ikke standard på Windows 10, men jeg mener at have set, at man kan få det til at virke i Windows 10. Der er noget e-mail halløj i Windows 10, men det er totalt ubrugeligt.

  Comment by Henny Stewart — 12. februar 2017 @ 20:04

 3. Var blevet helt bekymret da vi ikke hørte fra dig.
  tillykke med den nye maskine.
  Jeg overvejer kraftigt en Apple næste gang jeg skal havde ny computer.

  Comment by Anette — 12. februar 2017 @ 21:03

 4. @Anette: Tak. Ja, jeg overvejede jo også en MacBook, men der var flere ting, der talte imod. Fx er nogen mennesker begyndt at anbefale, at man ikke køber den seneste udgave af Apples produkter. Det er ikke gode tegn.

  Comment by Henny Stewart — 12. februar 2017 @ 21:09

 5. Jeg vil bestemt heller ikke undvære min iPad – men hvorfor har du overvejet en Mac-computer?

  Ikke, fordi jeg ved noget som helst om grafikprogrammer, men jeg kendte engang en pige, som partout ville have en Mac på grund af designet, og den fik hun en eller anden til at få ril at fungere med sine Windows-programmer.

  Jeg mister totalt lysten til en Mac-computer, når jeg ser prisskiltet, for jeg kan ikke forestille mig, at den er prisen værd som arbejdsredskab, men hvis det skulle lykkes nogen at overbevise mig om det, vil jeg selvfølgelig anskaffe mig sådan en.

  Comment by Rasmine — 13. februar 2017 @ 8:42

 6. @Rasmine: Jeg har prøvet at køre Windowsprogrammer på en Linuxmaskine, det skulle være en lignende oplevelse, som når man gør det på en Mac. Ikke nogen rigtig god oplevelse.

  Når jeg overvejede en Mac, er det fordi jeg har det gode indtryk af brandet fra min iPad. Det fungerer bare, og der er ikke så meget, man kan komme til at gøre galt.

  Den PC, jeg endte med at købe, er faktisk dyrere end den billigste Mac, men jeg bilder mig ind, at jeg har fået noget mere for pengene. Dens udvendige design er i øvrigt stærkt inspireret af en af “Air” modellerne. Meget tynd og let. Det kan den være, fordi den i stedet for en harddisk er udstyret med en chip, der ikke fylder ret meget.

  Comment by Henny Stewart — 13. februar 2017 @ 10:18

 7. Det lader til at være en bærbar computer, du har købt?

  Comment by Rasmine — 13. februar 2017 @ 10:36

 8. @Rasmine: Ja, jeg gider ikke stationære computere. Det er over 10 år siden, jeg har sidst har haft en.

  Comment by Henny Stewart — 13. februar 2017 @ 12:19

 9. Tillykke med det nye isenkram, og at det ikke skulle i bad.
  Jeg kunne ikke drømme om at købe Apple. Principielt kan jeg slet ikke forlige mig med, at nogle amerikanere (formentlig fra bibelbæltet) skal bestemme, hvilke programmer jeg må bruge, og hvilke bøger og aviser jeg (ikke) må læse på dimsen.

  Comment by Eric — 13. februar 2017 @ 16:09

 10. @Eric: Helt så skidt står det nu ikke til med Apple. Jeg bruger ikke min iPad til ret meget avis- og boglæsning, for det er mod min religion at betale for den slags.

  Fordelen ved, at man ikke uden videre kan bruge alle mulige programmer er, at der sjældnere går ged i den.

  Men nu endte jeg altså med en Asus Zenbook, i “pure” version, uden præinstalleret bras, og det er jeg egentlig godt tilfreds med.

  Comment by Henny Stewart — 13. februar 2017 @ 17:37

 11. Godt du er her igen! Velkommen!

  Jeg har også iPad og iPhone, men jeg kunne aldrig drømme om at købe en Mac-et-eller-andet

  Jeg synes simpelthen, det er alt, alt for dyrt.

  Jeg elsker min Windows Pro 64-bit stationære fra 2009, som stadig fungerer upåklageligt og ikke viser så meget som et eneste svaghedstegn.

  Jeg fik den bygget lige præcis til mig og mine behov hos Labtech tilbage i 2009. Jeg bad eksplicit om kvalitetskomponenter, og det fik jeg. Og den kostede alligevel det halve af en Mac.

  Når det så er sagt, så synes jeg Mac-et-eller-andet har et enormt lækkert look and feel, men det er for dyrt for mig.

  Comment by Stegemüller — 15. februar 2017 @ 16:48

 12. @Hanne: Det er selvfølgelig vigtigt, at komponenterne er af god kvalitet. Jeg har aldrig fået en maskine bygget specielt til mig, så det har været lidt af et lotteri. Men i skrivende stund kan jeg kun huske en enkelt maskine, der har lagt sig til at dø i tjenesten. Normalt er det, fordi de er gamle og trælse, jeg vælger at købe nyt.

  Comment by Henny Stewart — 15. februar 2017 @ 17:09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment