Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

19. marts 2017

Advanced Style

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 13:24

Øverst i min bloggroll har jeg et link til Ari Seth Cohens “Advanced Style“. Som man vil kunne se, hvis man besøger linket, handler det om ældre mennesker, der er klædt smukt og fantasifuldt på. Nogle af dem er decideret cool, andre måske mere sjældent end kønt klædt. Meget få af de outfits, om nogen overhovedet, er noget, jeg kunne tænke mig at gå med.

Men alligevel er jeg fascineret af Ari Seth Cohens billeder. Selv om de ikke inspirerer mig til at gå hen at gøre ligeså, synes jeg, det er opløftende at se ældre mennesker, der har gjort noget ud af sig selv på den måde. Især er jeg begejstret for dem, der tør bære stærke farver. Selv har jeg det med at gå i sort, både på den ene og den anden måde. Det laver man jo nok ikke om på i min alder, men man kan jo glæde sig over, at andre både vil og kan have god stil op i alderen.

Når jeg tænker på, hvordan ældre kvinder gik klædt, da jeg var barn, var det noget med tæt permanentet hår og spinlonkjoler i mærkelige mønstre. De har nok siddet fast i en stil, der var moderne, da de var unge. Selv kan jeg heller ikke sige mig helt fri fra syndromet. Hvis jeg skal være “fin” er det cowboybukser og trøje, og det har det altid været. Hvis jeg ikke skal, og det er situationen de fleste dage, er det komforten, der er vigtigst. Tøj, der er til at røre sig i og ikke for varmt eller for koldt. Hvordan jeg ser ud i det er ikke så meget mit problem som mandens.

7 Comments »

 1. Jeg er noget ældre end du, og da jeg var barn, havde ældre damer glat hår, der var samlet i en rulle i nakken, og de gik med mørke, småblomstrede kjoler og specielle gammelkonesko – altså typisk. Også dengang var der undtagelser. Min farmor var en af dem. Jeg tror ikke, at hun ejede en småblomstret kjole eller et par gammelkonesko, og til min mormors forargelse, da hun opdagede det, brugte hun en ganske diskret læbestift.

  Jeg har selv haft en sort periode med hensyn til tøj, da jeg var ganske ung. Det gav sådan en dejlig ro. Det var selvfølgelig også min foretrukne farve, mens jeg vejede fyrre kilo for meget. Jeg kan stadig godt lide sort, men selv om jeg efter nogles opfattelse er meget gammel, elsker jeg for eksempel pink, og der er ikke ret meget af det, der er vist på Advanced Style – i alt fald ikke af det, jeg har nået at se – som jeg ikke kunne finde på at gå med.

  Har du prøvet at tage en pink trøje på, når du går i sort indvendig?

  Comment by Rasmine — 19. marts 2017 @ 21:44

 2. @Rasmine: Jeg tror, du kan have fat i noget af det rigtige der. Faktisk har jeg en dunvest, der er shocking pink med lilla for. Den bruger jeg rigtig meget. Jeg købte den egentlig mest, fordi den var billig, men den liver lidt op i landskabet. Til sommerbrug har jeg sådan nogle afrikansk inspirerede mumuer, der er ret spraglede i det. Mine er kinesiske kopier, men det er ikke noget, jeg ville vove mig ud i bybilledet i.

  Comment by Henny Stewart — 19. marts 2017 @ 22:15

 3. Det bliver en stor dag, når du for første gang vover dig ud i byen i det festlige tøj, som du heldigvis trods alt har 🙂

  Comment by Rasmine — 19. marts 2017 @ 22:52

 4. Sommetider skal man overskride sine egne grænser, og jeg kan anbefale, at det er her, du forsøger dig. Rasmine har en god pointe i at gøre noget drastisk, når/hvis man ‘går i sort indvendig’. Det behøver jo ikke at være i en stil, der minder dig om din barndoms ældre eller gamle damer.
  Beklager, at jeg er så direkte, men det er faktisk mere dit eget problem end din mands, hvis ikke du ser godt (nok) ud – jeg har det først godt med mig selv, efter jeg om morgenen har fået ordnet mig og fået min makeup på, for ja: Det har jeg på hver evig eneste dag, ellers kan jeg ikke se mig selv i spejlet – heller ikke det mentale. Fordi man befinder sig godt i noget tøj, behøver det bestemt ikke at være grimt af den grund!
  Jeg ved godt, at jeg lige løftede en pegefinger her – håber at blive tilgivet for det 🙂

  Comment by Ellen — 20. marts 2017 @ 8:52

 5. @Ellen; Der skal nok være noget om snakken. Men makeup vil jeg nu ikke til at bruge. – Alt forladt, det er jo i en god mening.

  Comment by Henny Stewart — 20. marts 2017 @ 10:08

 6. Er der en ting, der aldrig har interesseret mig, er det tøj. Jeg hader fx at købe det. Alt det med ud og ind af prøverum, hvor man er nødt til at klæde sig på igen, når man alligevel skal have et par bukser, der er større i vidden.

  Da jeg således hader det, køber jeg altid en ordentlig kvalitet, så der er længe til næste tur i prøverummet.

  Comment by Stegemüller — 21. marts 2017 @ 8:52

 7. @Hanne: Der er logik i det, du siger. Selv har jeg altid holdt til i det billigere segment af tøjindkøbene. Jeg har ikke lagt mærke til, at kvaliteten på dyrt tøj skulle være bedre. Fx. er den trøje, jeg har på i dag, 14 år gammel og købt i A-Z (en landlig udgave af Bilka) for 50 kr, og den er min absolut yndlingstrøje. 100 % bomuld og i den helt rigtige tykkelse. Farve og facon er der ikke så meget af mere, men det ser jeg stort på. Det med prøverum har jeg ikke praktiseret i årtier, og nu om stunder køber jeg det lidet, jeg skal have online. Det eneste spørgsmål jeg stiller mig selv, er, om jeg skulle forsøge at blive lidt pænere/mere personlig i mit udtryk.

  Comment by Henny Stewart — 21. marts 2017 @ 10:28

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment