Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

27. marts 2018

Under gennemsnittet?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 10:32

Når jeg en sjælden gang bevæger mig ned i de tråde af folk, der svarer på FaceBookindlæg af Inger Støjberg og folk af hendes “politiske” observans, slår det mig altid, at det som hovedregel ikke er studenterhuerne, der trykker her.

Ikke fordi folk med lav intelligens, dårlig uddannelse, meget lidt empati og generel forståelse af verden og hvordan den virker, sådan i al almindelighed, ligefrem behøver at være dårligere mennesker end andre. Jeg må bare konstatere, at mange af dem synes at være det.

Jeg vil ikke undskylde for, at jeg har indsigt i mange af de problemer, flygtninge havner i, når de når frem til vore ugæstfrie kyster. Jeg vil heller ikke beskyldes for at være blødsøden. Tværtimod har jeg nok ordineret “tough love” til mine udenlandske kursister mere end en gang, simpelt hen ved at fortælle dem, at hvis de ikke tog sig noget så gevaldigt sammen, trods psykiske og fysiske skader, ville de ikke have en snebolds chance i helvede for at få en bare nogenlunde acceptabel tilværelse her i landet.

Det er bare ikke altid nok at tage sig sammen. Evner og forudsætninger kan være så dårligt skruet sammen, at det simpelthen ikke er muligt at få lært nok dansk til at tage/færdiggøre den uddannelse, der ville sætte vedkommende i stand til at blive selvforsørgende og dermed opnå en noget højere grad af frihed, end den man har, hvis man er på integrationsydelse eller kontanthjælp. I den forbindelse vil jeg så gerne være med til at aflive den myte, at det skulle være meget nemmere for flygtninge at “malke” systemet, end det er for etniske danskere. Det er simpelthen fake news, folkens! Etnisk danske og flygtninge på integrationsydelse eller kontanthjælp har præcis det samme forhold til produktionsmidlerne og pengene, og burde derfor holde sammen. Det er kun den fælles fjende, det system, der udnytter dem i evighedspraktikker, der tjener på den uenighed.

Til sidst, til de, der mener, at det er en enkel sag at lære et nyt sprog på 3 år: Rejs til et arabisk land og lær at forstå, tale, læse og skrive arabisk i den periode. I den fritid, du har. Ganske vist har de fleste arabiske lande ikke et socialt system, så du vil blive nødt til at finde dig et lavt betalt l*rtearbejde til at forsøge at forsørge dig selv i perioden. Husk, at du har haft den fordel, at du har lært at gå i skole. Det har op mod en tredjedel af flygtningene ikke. De skal altså først til at lære sammenhængen mellem tegn og lyd i en voksen alder. Der er et spor i hjernen, der ikke er blevet lagt i barndommen, sådan som det er hos dig. Så du starter med en stor fordel, men lad mig lige vide, hvordan det kommer til at gå. PS: Hvis ovenstående udfordring forekommer dig for let, er du velkommen til at rejse til Kina i stedet for. Du kan selv bestemme om du vil lære Mandarin eller Kantonesisk.

Hvis nogen skulle mene, at jeg i det ovenstående giver udtryk for elitære synspunkter, så har de ret, i og med, at jeg altid betragter kilden, når jeg skal finde ud af, hvad jeg mener om andre folks holdninger. Uintelligente, ignorante, uinformerede og hjerteløse holdninger er ikke lige så gode som dem, der udtrykkes af intelligente, veluddannede, velinformerede og empatiske mennesker,

6 Comments »

 1. Nå da, vi er nok oppe at køre! Der er næppe nogen, der mener, at det er en enkel sag at lære et nyt sprog på 3 år. I hvert fald ikke blandt dem, der kræver det, for så ville 3 år være for meget. Mon ikke det ville være bedre for humøret at holde sig fra Støjbergs kommentarspor.
  Min tidligere italiensklærer, som taler dansk, fransk, italiensk og engelsk og har boet i DK i mange år (dansk gift) er igen dumpet til statsborgerskabsprøven. Det er også for ringe, at hun ikke har styr på, hvornår den og den film med Olsen-banden kom på lærredet.

  Comment by Eric — 27. marts 2018 @ 18:03

 2. @Eric: Du har ret. Vil man ikke lugte af kloak, skal man ikke vade i kloakken. I dette tilfælde gav jeg Støjberg svar på tiltale, og det var i den forbindelse, at jeg ville se, om der dog ikke var andre, der gjorde det samme. Resultatet var ikke opløftende.

  Statsborgerskabsprøven er og har altid været noget makværk, men før eller siden vil din tidligere lærer nok bestå den. Hun er i mellemtiden en pengeautomat for den danske stat, idet man betaler for at få lov til at gå til prøven. Men sprogkravene er stadig sværere at leve op til end den elendige multiple choice test.

  Comment by Henny Stewart — 27. marts 2018 @ 20:55

 3. Jeg syntes det er opløftende, at nogen stadig siger noget fornuftigt og anstændigt i diverse debatter.
  Selv ytrer jeg mig overhovedet ikke længere. Jeg bliver så edderspændt rasende, og kan slet ikke slippe det igen, så jeg har været nødt til at stoppe.
  Dog er jeg begyndt at spekulere en del på, at hvad hvis alle gør det samme, og råberne/haderne bliver dem der råber højest..

  Comment by HemmeLine — 28. marts 2018 @ 5:39

 4. @Hemmeline: Man siger, at det eneste, der skal til for at fremme det onde, er at de gode tier stille, så det er på tide, at vi hører fra nogle af Støjbergs modstandere, for nogen må der da være.

  Comment by Henny Stewart — 28. marts 2018 @ 6:59

 5. Et indlæg med kød på. Tak! Det trænges der til i disse for vort land så fattige tider.

  Jeg har faktisk tilmeldt mig Inger Støjbergs Facebookside, for jeg vil se, hvad det er konen, kællingen, madammen forurener mine åh så danske landsmænd med. Men jeg må have gjort noget forkert, for der kommer aldrig noget fra hende, (jeg er ikke så meget inde i Facebooks mysterier).

  Et led i magthavernes store interessespil er at spille de lavest rangerende grupper ud mod hinanden, så dem på integrationsydelse, eller det der er værre, kommer op at toppes med kontanthjælpsmodtagerne, både dem der er ramt af loftet, og dem der ikke er.

  Jeg skal nok vare mig for at rejse til hverken Kina eller Arabien med krav om at lære sproget der. Jeg ville aldrig klare det. Jeg klarer fint statsborgerskabsprøven, nu hvor der ikke længere er spørgsmål angående Olsen-banden, som jeg finder fuldstændig tåbelig.

  Comment by Stegemüller — 28. marts 2018 @ 14:43

 6. @Hanne: Jeg er ikke på Støjbergs side normalt, men en af mine venner havde delt et af hendes seneste opkast. Det handlede om, at man nu igen vil nægte at betale for tolke i rets- og sundhedsvæsenet, og hvor rimeligt IS synes, det er.

  Jeg kan ikke komme over den skændsel, at vi har en rac*st til integrationsminister, så jeg har ikke tænkt mig at tilmelde mig hendes side.

  Comment by Henny Stewart — 28. marts 2018 @ 20:55

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment