Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

24. februar 2019

Syge patientforeninger

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 12:38

I disse tider, hvor man risikerer at blive ringet op af mystiske asiater, der påstår sig at være ansat hos Microsoft, og som lige vil hjælpe en med at rense en computer, eller er det snarere det eventuelle indhold af tegnedrengen, de vil hjælpe en af med? Uden tvivl. – I disse tider er der al mulig god grund til ikke at lade alle og enhver slippe igennem via telefon.

Jeg har da også for længst stillet min telefon til “forstyr ikke”. Dvs. hvis folk i forvejen står i min telefonbog, vil telefonen ringe som normalt. I alle andre tilfælde vil opkaldet havne på min opkaldsliste. Det er sådan, jeg har konstateret, at både Diabetesforeningen og Kræftens Bekæmpelse har haft ringet til mig, desuagtet, at jeg flere gange, såvel mundtligt som skriftligt, har frabedt mig deres opringninger! Jeg VIL simpelthen ikke finde mig i det, og jeg vil da slet ikke støtte foretagender med en så lav moral, at de ikke engang vil rette sig efter anvisninger fra egne medlemmer. Jeg mener, kan de ikke engang respektere, at man vil være i fred, hvad nytte kan de så gøre? Mit svar er: Ingen nytte i det hele taget. Det er bare en pengemaskine til aflønning af phonere og andet moralsk flosset folkefærd. Ergo har jeg meldt mig ud, og det vil jeg sådan set opfordre andre til også at gøre. Det er på tide, at vi tager magten tilbage over vore kommunikationsmidler.

Nu er det ikke kun de to ovennævnte foretagender, der gør sig skyldig i den slags uautoriseret brug af data. Psykiatrifonden kører adskillige kampagner, hvor de vil have folks input fx. til at gøre op med forskellige fordomme om psykisk sygdom. Et ædelt formål? Nej, det er det ikke, for det viser sig, at det egentlige formål er at indsamle telefonnumre og emailadresser, som de så kan bruge, når de vil genere folk ved at henvende sig til dem i deres fritid. Heldigvis ser jeg på FaceBook, at flere hundrede mennesker hævder, at de gerne ville have deltaget i kampagnen, men at de har undladt at gøre det, fordi de ikke vil deltage i det datafiskeri. Godt gjort! Respekt for individet! Find jer ikke i at blive forstyrret af disse syge, useriøse foretagender!

8 Comments »

 1. Enig. Jeg blokerer alt og alle der forstyrrer min privatsfære, uanset politiske standpunkter. Det samme gælder gadesælgere – jeg negligerer dem. Jeg skal nok kontakte div organisationer, dersom jeg vil dem noget

  Comment by Lissi Kristiansen — 24. februar 2019 @ 18:12

 2. @Lissi. Præcis. Det kan godt undre, at disse organisationer ikke har fattet det endnu. Jeg tror faktisk, det må være minimalt, hvad de får af donationer ud af at genere folk på den måde.

  Comment by Henny Stewart — 24. februar 2019 @ 18:15

 3. Én af flere grunde til at jeg valgte at komme på Robinsonlisten for nogle år siden. Egentlig bryder jeg mig ikke om princippet, det er som omvendt bevisbyrde, men det virker.

  Comment by Eric — 25. februar 2019 @ 6:38

 4. @Eric: Jeg er skam på Robinsonlisten, men det har altså ikke virket for mig, desværre. Åbenbart gælder den ikke for foreninger, man selv er medlem af, og det er der, jeg mener foreningerne burde pålægges pligt til at rette sig efter det, hvis medlemmer beder om, at de ikke ringer. Da de ikke gjorde det, var det så, jeg meldte mig ud.

  Robinsonlisten virker så heller ikke mod indiske og pakistanske Microsoftscammere.

  Comment by Henny Stewart — 25. februar 2019 @ 9:55

 5. Jeg kan da kun erklære mig helt enig! Det er så irriterende, at diverse ædle formål i virkeligheden slet ikke er ædle. Der er også adskillige ting jeg ikke skriver under på, fordi “blanketten” slutter med at udbede sig mit telefonnummer, og jeg er bare så træt af både phonere og faceere.

  Comment by Stegemüller — 26. februar 2019 @ 6:01

 6. @Hanne: Det burde faktisk være ulovligt. Det er jo det rene bondefangeri.

  Comment by Henny Stewart — 26. februar 2019 @ 6:38

 7. Det er nok det, jeg skal gøre: Melde mig ud. Jeg støtter fast tre foreninger, der gør noget for børn, men de to af dem ringer en til to gange om året for at få mig til at betale mere end jeg i forvejen gør. Jeg vil så håbe, at det er nok med truslen, for jeg vil egentlig gerne støtte både UNICEF, SOS og Red Barnet – jeg vil bare selv bestemme beløbsstørrelsen og gider ikke deres tiggeri.

  Comment by Ellen — 26. februar 2019 @ 8:37

 8. @Ellen: Det er nok det eneste, man som almindelig dødelig kan gøre. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke, at lovgivningen omkring privatlivets fred er for slap.

  Comment by Henny Stewart — 26. februar 2019 @ 8:58

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment