Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

17. oktober 2020

Derfor skal man ikke spørge …

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 4:04

Når ens helbredstilstand kun går en vej, nemlig nedad, kan man blive noget så led ved at skulle svare “ikke ret godt”, når folk spørger “og hvordan går det så med dig, Henny?”. Jeg magter simpelthen ikke at skulle sige, gang på gang, “ikke ret godt” og så evt. kvalificere det yderligere. Dels orker jeg ikke tale om den uundgåelige udgang på det hele, dels tror jeg heller ikke, at selv ens nærmeste orker at høre på det igen og igen. Desuden vil jeg ikke fylde folk med løgn, i hvert fald ikke de mennesker, der egentlig står mig nær, og som betyder noget for mig, også selv om jeg ikke ser dem ret tit eller taler ret meget med dem. Denne uvilje mod at udbrede mig om det omsiggribende forfald resulterer nærmest i, at vi lever som et par eneboere, bare med den forskel, at vi altså lever sammen. Gemalen har det vist på samme måde, så vidt jeg kan lodde. Det er nemlig ikke fordi vi fører daglige lange samtaler om dette og hint. Netop isolationen gør, at vi er ekstra omhyggelige med ikke at sidde lårene af hinanden.

Så kan man jo spørge sig, hvad der får mig til at skrive dette efter næsten 18 måneders radiotavshed, og svaret er nok, at jeg skylder en eller anden forklaring til folk, der ellers, eller måske allerede kunnne føle sig såret over tavsheden.

Det kan ellers blive et spørgsmål, om nogen overhovedet finder frem til opslaget, for jeg har skiftet tilbage fra https til almindelig http. Jeg ved jo, at flere af mine “gamle” læsere ikke længere vil besøge sider uden https. Fred være med det. De går sikkert ikke glip af noget særligt.

Da de to år med den ekstra sikkerhed var udløbet, kunne jeg ikke bare nøjes med at betale for at forlænge certifikatets gyldighed, men skulle købe og implementere et helt nyt certifikat. Det gad jeg simpelthen ikke. Dels sælger jeg stadig ikke noget her, dels havde jeg intet skrevet i over et år, og jeg var og er i tvivl om, hvor længe denne blog skal blive liggende fremme. Når den stadig ligger her, er det egentlig mest, fordi jeg bruger den til at hjælpe min stadigt svigtende hukommelse, og det betyder stadig noget for mig at kunne etablere en vis kronologi. På den måde kan jeg opretholde en illusion om, at man endnu ikke er helt tummelumsk, hvilket kan gøre sig behov. Nogle dage mere end andre.

Hele Coronahelvedet har naturligvis ikke hjulpet os mere end nogle andre. Det har tværtimod forstærket eneboertendenserne.

Ellers er der ikke sket noget nyt her, bortset fra, at jeg nu er folkepensionist. Det bliver man ikke velhavende af, skulle jeg hilse og sige. Jeg regner dog stadig med at sparepengene vil række til, så heller ikke her angler jeg efter medlidenhed. Faktisk tror jeg ikke, jeg kan bære mere medlidenhed, om den så er overfladisk eller dybfølt og ægte.

Skulle jeg finde på mere at fortælle i den nærmeste fremtid, så vil det nok foregå her. Her behøver man hverken spritte af eller holde afstand for at følge med, skønt der ikke bliver meget at følge med i.

5 Comments »

 1. Det er godt at høre fra dig igen! Det var lige før, jeg var bekymret – dybtfølt. https eller http generer ikke mig her hos dig, som jeg kender. Hos andre ville jeg være bekymret.

  Det er ikke godt at høre, at det går nedad, nedad, nedad, men jeg kender det jo alt for godt.

  At være eneboere er til gengæld helt fint, når man er to om det.

  Nej man bliver ikke fed af at være folkepensionist – jeg har tjekket det på borger.dk.

  God weekend og tak for alle dine gode kommentarer hos mig.

  Comment by Stegemüller — 17. oktober 2020 @ 10:58

 2. @Hanne: Om nogen ville, så ville du kunne forstå. Tak for det. Der er – på godt og ondt, men især godt – ikke så mange af din slags.

  Gode indlæg får gode kommentarer, og du skriver masser af gode indlæg, også selv om eller måske fordi du går dybt ind i dit livs skyggesider.

  Comment by Henny Stewart — 17. oktober 2020 @ 13:51

 3. Dit feed var forsvundet, og jeg fandt dit nye indlæg ved nostalgisk surfing. Først måtte jeg dog trodse Chromes advarsler pga. det droppede “s” efter “http”.

  Jeg er glad for, at radiotavsheden ikke skyldes dårligdom. At folkepensionen ikke er en guldgrube overrasker dog ikke. Jeg tror, at COVID har fostret mange erimitter, og I er langt fra de eneste.

  Comment by Eric — 20. oktober 2020 @ 20:46

 4. @Eric: Nu skyldes det jo faktisk dårligdom, men af den mere kroniske art.

  Jeg er bange for, at jeg ikke har fået luget alt https ud, og at det giver problemer for nogen. Fx kan jeg ikke selv se mit seneste indlæg i Firefox på min Windowsmaskine. Men samtidig har jeg ikke længere det drive til at afluse mine koder, som jeg tidligere har haft, så det bliver nok, som det er.

  Covid har nok snarere tydeliggjort vores tendens til eremittilsstand, end den har skabt den,

  Comment by Henny Stewart — 21. oktober 2020 @ 0:04

 5. Kunne der snart være håb om et (bare kort) indlæg igen fra din hånd?

  Comment by Stegemüller — 20. marts 2022 @ 12:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment